Aydınlık yarınların Türkiye'si Şehir'de

Düzenleyen:
Aydınlık yarınların Türkiye'si Şehir'de

EĞİTİM Haberleri

Zenginleşen ekibiyle öğrencilere parlak bir kariyer fırsatı sunan İstanbul Şehir Üniversitesi, yeni akademik yılda öğrencilerini Türkiye’nin en büyük ve yeşil kampüslerinden biri olan Dragos Kampüsünde karşılayacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük ve yeşil kampüslerinden biri olan Dragos Kampüsünde hizmet vereceği 2017-2018 akademik yılına iddialı bir giriş yapıyor. Toplam 6 fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu ile öğrencilerine sunduğu kaliteli ve nitelikli eğitimin yanı sıra her ihtiyacı karşılayan sosyal olanaklarıyla da ön plana çıkan okul, bu yıl 1755 öğrenci kabul edecek. ‘Gelecek Şehir'de, Şehir Dragos Kampüste’ sloganıyla öğrencilerini bekleyen okul, yepyeni sınıfları ve laboratuvarları ile öğrencilere huzurlu bir ortam sunuyor. Bu sene İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi çatısı altında açılan Ekonomi lisans programına da ilk defa öğrenci kabul edecek. Şehir, 2016 yılında üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde en girişimci ve yenilikçi ilk 50 üniversite arasında 15. sırada yer aldı. 

ULUSLARARASI EĞİTİM ÜSSÜ
Şehir, öğrencilerinin uluslararası bir ortamda, farklı kültürlerle etkileşim içinde bir akademik eğitim almasını hedefliyor. Bu kapsamda üniversite halen öğrencilerinin %15’ini oluşturan, 80 ülkeden 750’nin üzerinde uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. İlk öğrencilerini kabul ettiği 2010-2011 akademik yılında Erasmus Üniversite Beyannamesi almaya hak kazanmış olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 20 ülkeden 58 üniversite ile Erasmus anlaşması, 16 üniversite ile de karşılıklı öğrenci ve personel değişimi gibi olanakları kapsayan ikili anlaşması bulunuyor.

KPSS'DE ÖNEMLİ BAŞARI 
Üniversitelerin kalite standartlarını ölçen bir veri olarak adayların tercihlerinde önemli bir yer tutan KPSS puan ortalamalarında Şehir, ilk sıralarda yer alıyor. Öğretim üyelerinin büyük bölümünü, doktoralarını ABD ve Avrupa’daki en iyi üniversitelerde tamamlamış ve yurt dışındaki üniversitelerde görev yapmış akademisyenlerden oluşturan okul, bu anlamda tersine beyin göçünü destekliyor. Şehir'in öğretim üyeleri, verdikleri özenli eğitime ek olarak ürettikleri projelerle de yarının Türkiye’sine katkıda bulunuyor. 

Türkiye’nin ilk bisiklet dostu  kampüsü
Doğal ortamı korumak ve kampüsteki karbon salınımını minimuma indirmek amacıyla tamamı bisiklet kullanımına uygun olarak inşa edilen Dragos Kampüsü, bu yönüyle de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Deniz kenarında geniş bir yeşil alana sahip olan Dragos Kampüsünde en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımı hem öğrenciler hem de akademik kadro nezdinde teşvik edilecek.

Aydınlık yarınların Türkiye'si Şehir'de

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...