HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Köşe bucak kodlama

Düzenleyen: /
Köşe bucak kodlama
Yarını Kodlayanlar, Kodlama, Haber

EĞİTİM Haberleri

Vodafone “Yarını Kodlayanlar projesi” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında çocukların ayağına giderek onlara kodlama öğretiyor.

Talip Karakaş MARDİN

Teknoloji çağıyla birlikte hayatımıza giren kodlama eğitimi, henüz müfredata girmese de “özel” çabalarla ülke geneline yayılıyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği ile hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesi de o girişimlerden biri. Proje kapsamında iki yılda 30 şehirde, 12 bini aşkın çocuğa ulaşıldı. Kiralanan bir araç, eğitim tırına dönüştürülerek köy köy dolaşıp 7-14 yaş arasındaki öğrencileri teknolojiyle tanıştırıyor. Tırın cuma günkü durağı, Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu oldu. Civar köylerden gelen çocukların da katıldığı etkinliğe; Mardin Valisi Mustafa Yaman, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da iştirak etti. Tüketen değil üreten bir nesil istediklerini aktaran Deegan “Teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek şart. Çocuklar, eğitimlerimizde programlama hakkında fikir sahibi oluyor, kendi oyunlarını üretebiliyor. Onlara yenilikçi düşünmenin kapılarını açıyoruz. Nisan 2019 sonuna kadar toplam 60 şehirde 30 binin üzerinde çocuk kodlama ile tanışacak” ifadelerini kullandı. Hasan Süel ise “7 ayda 6 bin kilometrenin üzerinde yol kat ettik. Eğitim tırımızla artık öğrencilerimizi ayağımıza çağırmıyoruz, biz onlara gidiyoruz” dedi.

Robot veterineri olmak ister misiniz?
OECD’nin dijital ekonomi konulu raporuna göre; ileride 3 çocuktan 2’si bugün bilinmeyen mesleklere sahip olacak. Gelecekte robot veterinerliği, holoportasyon uzmanlığı, duygu tasarımcılığı, bilgi madenciliği ve rüya gerçekleştiriciliği gibi meslekler ortaya çıkacak. Temelinde kodlamanın olacağı bu meslekler, 20 yıl içinde hayatımızdaki yerini alacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...