Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye yeniden atılım yapabilecek güçte

Türkiye yeniden atılım yapabilecek güçte

Ekonomi Haberleri

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, "Şimdi Türkiye için yeni bir atılım yapma zamanı" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, "Türkiye, 2001 krizini izleyen yıllarda gösterdiği olağanüstü kazanımlarını yineleyerek bir kez daha beklentilerin üzerine çıkabilir. Şimdi Türkiye için yeni bir atılım yapma zamanı" dedi. Türkiye'de ağustos ayında göreve başlamasının ardından ilk açıklamalarını yapan Seshadri, Türkiye'nin dünyanın birçok yerinde hem hayranlık hem de gıptayla bakılan değerlerin olağanüstü bileşiminin bahşedildiği bir ülke olduğunu, büyük ve dinamik ekonomisi, demografik avantajları ve girişimci kültürüyle uzun vadede parlak bir geleceğe sahip bulunduğunu anlattı. Ekonominin 2001 krizinden bu yana geçirdiği çarpıcı dönüşümün sadece ülkenin sahip olduğu bu büyük değerlerin varlığını teyit etmekle kalmadığını dile getiren Seshadri, aynı zamanda ekonomideki ilk yapısal reform dalgasından kamu finansmanındaki iyileşmeye, bankacılık sektörünün yeniden inşasına ve yine en az bunlar kadar önem arz eden kayda değer bir süreye yayılan daha düşük enflasyona kadar politikaların ne denli doğru teşhis edildiğini, sıralandığını ve uygulandığını da gösterdiğini kaydetti.
Seshadri, yüzde 3-3.5 gibi düşük büyüme sınırından çıkmak için tasarrufların artırılması gerektiğine işaret ettiği konuşmasında, 1 Aralık'ta IMF İcra Direktörleri Kurulu'nda göreve başlayacak olan İbrahim Çanakçı ile Türkiye'nin kendisini daha iyi anlatma fırsatı bulacağını vurguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...