Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa İstanbul altı haftanın zirvesinde

/ Kaynak: AA
Borsa İstanbul altı haftanın zirvesinde

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.413,96 puan yükselerek 79.494,74 puan ile 10 Eylül'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,81 değer kazandı, toplam işlem hacmi 4,2 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 2,51, holding endeksi yüzde 1,88 yükseldi. Tüm sektör endeksleri günü primle tamamladı, en fazla kazandıran sektör endeksi ise bankacılık oldu.

Güne yatay başlayan BIST 100 endeksi, Almanya ve Avro bölgesi İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) beklentilerden iyi gelmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizlerde değişiklik yapmamasının ardından hızlı yükseldi.

Dolar/TL gün içinde son 1 ayın en düşük seviyesi olan 2,2313'ü görürken, özellikle 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin düşüş eğilimini sürdürmesi bankacılık endeksini destekledi.

Analistler, BIST 100 endeksinin günü 79.500 direncinin sınırında tamamladığını, özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışların pozitif görünümü yarına taşıyabileceğini belirtiyor. Yarın veri gündeminin zayıf olduğunu ifade eden analistler, iç dinamiklerin etkili olacağını ve gelmesi muhtemel kar satışlarının gücünün yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. Analistler, teknik olarak endeksin 79.500 ve 80.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getirerek, muhtemel düşüşlerde ise 78.500 ve 77.500 seviyelerinin destek olarak izleneceğini vurguluyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...