Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD basınından büyük övgü

ABD basınından büyük övgü

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin ekonomik performansı dünya basınının da ilgisini çekiyor. ABD basınından Türkiye'nin ekonomik performansı büyük övgü aldı.

Konuyla ilgili son analiz ABD'nin saygın gazetelerinden USA Today'den geldi. Son dönemde Türkiye'nin kendisini bir üretim merkezi olarak konumlandırdığı ve ihracat odaklı bir politika izlediği ifade edilen makalede şöyle denildi...


Türkiye bugün hem otomotiv hem de ev aletlerinde Avrupa'nın en büyük üreticisi. Çin'e göre büyük kalite farkı var ve ulaşım maliyetleri de Çin'e göre çok daha düşük. Bu da Türkiye'nin en büyük avantajı.


KOMŞULARINI SEÇEMEZ


Jeopolitik konumu avantaj sunsa da Suriye ve IŞİD'le komşu olması yatırımcıları endişelendiren bir durum. Fakat Türkiye kendi komşularını kendisi seçemez. Dünyanın sayılı üreticilerinden olma potansiyeli var. Bunu kullanılırsa, dünyada birçok marka 'Made in Turkey' damgasıyla karşımıza çıkacak. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...