Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petkim`den dev ortaklık

Petkim`den dev ortaklık

Ekonomi Haberleri

Petkim iştiraki Petlim Limancılık'ın yüzde 30'unun 250 milyon dolara Goldman Sachs'a satışı için anlaştı.

Petlim Limancılık'ta hisse satışı gerçekleşti. Petkim PETKM iştiraki Petlim Limancılık'ın yüzde 30 hissesi 250 milyon dolara Goldman Sachs'a satıldı. Petkim, söz konusu hisselerin Goldman Sachs'a satışı için Temmuz ayında ön anlaşma imzalamıştı. Petkim'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, bağlayıcı sözleşmenin yanı sıra Goldman Sachs, Socar Turkey Enerji A.Ş (STEAŞ) ile 7 yıl süreli satma hakkı sözleşmesi imzalarken; sözleşme karşılığında STEAŞ'a 50 milyon dolar tutarında peşin ödeme yapacak. Satım opsiyonunun Goldman Sachs tarafından kullanılması halinde STEAŞ, Goldman Sachs'ın devraldığı hisseleri opsiyon sözleşmesinde tarafların anlaşmış olduğu ve hakkın kullanılmasından önce ödenecek olan minimum getiriye ek olarak ödenecek 300 milyon dolar karşılığında devralacak.
Petkim'in bahsedilen satma hakkı sözleşmesinden kaynaklanacak bir yükümlülüğü ise bulunmayacak.Petkim hisseleri açıklama sonrası yüzde 3'ün üzerinde primli seyrediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...