Bu yıl 4 bin kişiyi işe alacak

Bu yıl 4 bin kişiyi işe alacak

Ekonomi Haberleri

Sabancı grubu, bu yıl yapacağı 3.5 milyar liralık yatırım kapsamında çoğu perakende sektöründe 4 bin kişiyi işe alacak. Toplam sayı 64 bini aşacak.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul'un da katıldığı, "Sabancı Holding Yıllık Paylaşım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye için 2015 yılının daha sonraki seçimsiz bir dönemin geçiş yılı olacağını öngördüğünü belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır ülkemiz bir seçim atmosferinde bulunuyor" dedi. Sabancı sözelerine şöyle devam etti:
"Seçimler tabi ki demokrasilerin vazgeçilmezidir. Dolayısıyla barış, huzur ve demokratik olgunluk içerisinde seçim sürecinin gerçekleşmesini bekliyoruz öncelikle. Haziran ayındaki seçimlerden sonra 4 yıllık seçimsiz bir döneme gireceğiz. Bunu bekliyoruz. Bu dönemde ekonomiye odaklanmak, gerekli düzenlemelerin ve yapısal reformların hayata geçirilmesi ile yeniden hızlı bir büyüme dönemi sağlamalıyız. Bu bağlamda barış sürecine dair geçen hafta atılan adımları çok önemsiyoruz. Sürecin başarıyla devam ettirilmesinin toplumsal ekonomik gelişmemize büyük bir ivme kazandıracağına inancımız devam ediyor. Bundan vazgeçmemeliyiz."
KÂRI 2 MİLYAR TL'YE ULAŞTI
Sabancı Topluluğu'nun 2014 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Zafer Kurtul ise şöyle dedi: "Kombine net satışlarımız 2013'e göre %23 artışla 44,2 milyar TL, banka dışı kombine net satışımız ise 2013'e göre %27 artışla 27,3 milyar TL oldu. 2014 yılında konsolide net kârımız %20 artışla 2 milyar 79 milyon TL olarak gerçekleşti. 2014 yılında yüzde 57'sini enerji sektörüne olmak üzere 3 milyar TL'lik yatırım yaptık. Ana ortaklığa ait konsolide sermayemiz 19,2 milyar TL, net aktif değerimiz ise 30,8 milyar TL oldu. Sabancı Holding olarak 11 halka açık şirketimizle, IMKB piyasa değerinin %11'ini oluşturuyoruz."
2015'TE 4 BİN YENİ İSTİHDAM nbsp;
2015 hedeflerini de paylaşan Kurtul, "8 yılda bugünkü değeriyle yaklaşık 22 milyar TL enerjiye yatırımı yaptık. 2015 yılında da ağırlığı enerji olmak üzere yaklaşık 3.5 milyar TL kombine yatırım yapacağız. Toplam yatırım miktarı 1.2 milyar avro olan Yamanlı ve Doğançay hidroelektrik santralleri ile Tufanbeyli linyit santrali projelerini 2015 yılında işletmeye alacağız. 2015'te çalışan sayımız, perakende alanındaki büyümeyle birlikte, yaklaşık 4.000 kişi artarak 64 bin kişiyi aşacak" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...