Hükümet emekliye müjde hazırlıyor

Hükümet emekliye müjde hazırlıyor

Ekonomi Haberleri

Hükümet, iş yeri açan Bağ-Kur emeklilerinden sosyal güvenlik destek primi kesilmemesi için çalışma yapacak

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümet, iş yeri açan Bağ-Kur emeklilerinden sosyal güvenlik destek primi kesilmemesi için çalışma yapacak. Elde edilen bilgiye göre hükümet, bunun yanı sıra 2000'den sonra emekli olanlara yönelik intibak düzenlemesi yapılması, yaşı ilerlemesine rağmen prim gün sayısı dolmadığı için emekli olamayanlar için bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bazı gazetecilerle sohbetinde, emeklilerle ilgili çalışmaları bulunduğunu, Çalışma Bakanı olarak Bakanlar Kurulu'na 10 ayrı başlıkta sunum yaptığını söyleyen Çelik, "Emeklilerin bazı beklentilerini karşılayacak hazırlığımız var. Bunlardan hangileri seçim beyannamesine girer, Başbakan'ın takdiridir" dedi. nbsp;
ÇOK?ÜTOPİK?VAAT
CHP'nin emekliye 2 ikramiye vaadinin ütopik olduğunu da ifade eden Çelik, "Biz açıkları kapatmaya çalışırken, geriye dönüş olmaz. Emekliler arasındaki farkı kapatmak için çalışıyoruz. 2000'den sonraki emekliler için de intibakı gerektiren durumlar var. Muhalefetin vaatleri 'denize düşen yılana sarılır' misali, bitişin, çaresizliğin ürünü, istismara dönük vaatler" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...