Fikri Işık: 'Bir ton demir bir iPhone etmiyor teknolojide hızlı ilerleyelim'

Fikri Işık: 'Bir ton demir bir iPhone etmiyor teknolojide hızlı ilerleyelim'

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, teknoloji ihracatının artırılması gerektiğini, "Bir ton demir bir iPhone etmiyor.

Bu tablo değişmeli" sözleriyle vurguladı. Dün gerçekleştirilen Elektrik ve Elektronik Sektörü Çalıştayının ardından açıklamalarda bulunan Işık, "Gemi, uzay, motorlu araç, makine, sağlık ve kimya sektörleriyle yakından ilgili olan, bu sektörlere girdi sağlarken, diğerlerinin gelişmesine katkı sunan elektrik ve elektronik sektörü daha fazla gelişmeli. Sektörün 24.6 milyar dolar ithalata karşılık 13.4 milyar dolar olan ihracat rakamını geliştirerek dış ticaretteki açığı azaltmak istiyoruz. 2023'te sektör 34 trilyonluk dünya ticaret hacminin yüzde 21'ini oluşturacak. Bu rakamdan pay almak için ciddi çalışma yapmalıyız. Elektrikli teçhizat sektöründe 5 dolar olan ihracat kilogram fiyatını da gelişmiş ülkelerdeki gibi 30-40 dolar seviyesine çıkarmalıyız" dedi. Işık, TÜBİTAK öncülüğünde, bütün alt bileşenleri yerli olan cep telefonu üretimi için çalışmanın başladığını da söyledi.
İHRACATIN %15'İ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ OLACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Ar-Ge ve teknolojideki gelişime her tür desteği verdiklerini belirterek, "Amacımız yenilikçi üretimi geliştirmek ve böylece 2023 yılında ihracatın yüzde 15'inin yüksek teknolojili üründen oluşmasını sağlamak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...