Coca Cola, 1 milyar dolarlık yatırımla ekonomiyi 'gaz'layacak

Coca Cola, 1 milyar dolarlık yatırımla ekonomiyi 'gaz'layacak

Ekonomi Haberleri

Kenrdisini 'bölgesel bir Türk şirketi' olarak tanımlayan Coca-Cola İçecek, 3 yıl içeresinde faaliyet gösterdiği 10 ülkede 1 milyar dolar yatırım yapacak.

Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek 2014 yılı sonuçlarını, faaliyet gösterdiği bölgelerdeki hedef ve projelerini paylaştı. Anadolu Grubu ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 3 yılda faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda yaklaşık 1 milyar dolar tutarında yatırım yapacaklarını açıkladı. Özilhan, "Türkiye'nin ardından ikinci büyük pazar olarak Pakistan'ı üstlendik. 9 ülkede 23 fabrika ile 2 milyarlık nüfusu kapsayan bir pazarı yönetiyoruz. Başarımızın arkasında güçlü bir beşeri sermaye ve liderlik var. Yeni sorumluluklar üstlenmeye hazırız. Coca Cola Company'nin operasyonunu 4-5 ülkeye daha taşımak isteriz" dedi. CEO Burak Başarır ise şirketin son 10 yılda hacmini 4, cirosunu da 6 katına çıkardığını söyledi. Başarır, "Ürettiğimiz her 1 liralık Coca-Cola, Türkiye'de 6.8 liralık bir ekonomik değer oluşturuyor. Tarımda 145 bin çiftçiye katkı sağlıyoruz. 2015 yılında yüzde 7-8 büyürüz. Elbette beklentiyi düşük tutup, şaşırtabiliriz. Yoğurdu üfleyerek yiyoruz" diye konuştu.
Türkiye için nbsp;% 7 büyüme şart
7 Haziran'da yapılacak seçimler için istikrar vurgusu yapan Özilhan, "İş adamı istikrar ister, bunu temenli ediyoruz. Siyasi istikrar kadar ekonomi yönetiminin de bir çatı altında yönetilmesi gerekiyor" dedi. Özilhan, "Türkiye işsizliği çözmek için en az yüzde 7 büyümeli. Bunu başaracak güçteyiz. Özellikle üretimi teşvik edecek düzenlenmeler gerekiyor. Cari açık ve düşük tasarruf oranı önemli problem. Kur meselesi de gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...