Balların %15'i sahte

Balların %15'i sahte

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanlığı 3 yıl içinde üreticilerden 4 bin 652 bal numunesi aldı. 517'sinin kalite kriterlerine uymadığı ya da sahte bal olduğu tespit edildi

DAMLA PEKER
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda medya organları aracılığı ile satışa sunulan ballarda muhtemel sahteciliğe göz açtırmadı. Bu amaçla Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından bal denetim programları oluşturulmuştu. Ülke genelinde son 3 yıl içinde bal ve arıcılık ürünleri ile ilgili 6 bin 160 denetim yapıldı. 578 işletmeye hijyen kurallarına uygunsuzluk, kayıt dışılık gibi sebeplerle idari yaptırım uygulandı. Ayrıca bu denetimlerde alınan 4 bin 652 numunenin analizi sonucunda 517'sinin kalite kriterlerine uymadığı ya da glikoz kullanılarak üretilen sahte bal olduğu tespit edildi. Bakanlık, gerekli yaptırımları uyguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...