Akkuyu, 7 yılda bitip açılacak

Akkuyu, 7 yılda bitip açılacak

Ekonomi Haberleri

Ömrü 60 yıl olarak planlanıp, yılda 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek olan Akkuyu Nükleer Santralinde gecikme olmayacak

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin (NGS), 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi. nbsp;
Akhundov, Akkuyu NGS ünitelerinin bütün izinler alındıktan sonra ilgili mevzuata göre 7 yılda bitirilmesi gerektiğini hatırlattı. Santralin takviminde gecikme olacak yönündeki iddialara ilişkin Akhundov, "Santralin inşaatı başlayacak. Şu anda hidrolik liman işleri ihalesinin bitirilmesi niyetindeyiz. Santralin inşasında Türk şirketine büyük bir kontrat vereceğiz ve inşanın hızlı gitmesini temin edeceğiz. Takvimle ilgili şu an her hangi bir gecikme yok. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 7 yıldan daha önce bitirilip hizmete girecek" diye konuştu.
TEMELİ BU AY ATILACAK
Akhundov, ocak ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunu aldıklarını hatırlatarak, Türkiye Atom Enerjisi Kurumuyla lisanslama çalışmalarının sürdürüldüğünü, nisan ayında santrale ait liman inşaatı temelinin atılacağını bildirdi. Akkuyu'da inşa edilecek nükleer santral, her biri 1200 megavat güce sahip 4 üniteden oluşacak.
İnşaatı tamamlandıktan sonra santralin yılda yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi planlanıyor ve işletme ömrü 60 yıl olarak öngörülüyor. Türkiye'nin yıllık elektrik tüketimi ise 250 milyar kilovatsaat seviyesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...