Caterpillar'ın distribütötü oldu

Caterpillar'ın distribütötü oldu

Ekonomi Haberleri

Borusan Makina ve Güç Sistemleri; ormancılık ve madencilik sektörlerine yönelik iş makineleri satışı yapacak

Ekonomi Servisi nbsp;
Borusan'ın iştiraklerinden Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Caterpillar'ın Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki distribütörlüğü satın aldı. Satın alma işleminin ABD'li Tiger Machinery'nin bölgedeki Amur Machinery and Services, Sakhalin Machinery veTekhnika Dalniy Vostok şirketlerini kapsadığını belirten Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, şirketlerin altyapı ve inşaat, petrol ve doğal gaz, madencilik ve ormancılık sektörlerine yönelik iş makineleri satışı yaptığını söyledi. Satın alınan üç şirketin toplam satış gelirlerinin 120 milyon dolar olduğu dile getiren Uğur, "Rusya'daki yatırımını yaşanılan sıkıntılardan çok fazla etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. 40-50 yıldır Caterpillar distribütörlüğü yapan şirketler var. Böyle bir fırsatı kaçırmak istemedik. Üzerinde bir sene düşündük ve hesaplar yaptık, kısa vadede riskler olabilir fakat biz bu riskleri iyi yönetebileceğimizi düşünüyoruz. Çok büyük bir problem olacağını düşünmüyoruz. Borusan'ın, 3 kıtada 11 ülkede faaliyetleri bulunuyor" dedi. Uğur, Holding'in 5 yıllık stratejik planlarını da açıkladı. Uğur, bu yıl konsolide cirosunu dolar bazında yüzde 5, faaliyet kârını yüzde 10 artırmayı, yatırımları ise 417 milyon dolara yükseltmeyi hedeflediklerini, beş yıllık stratejik hedefinin en az 6.5 milyar dolar ciroya ulaşmak olduğunu ve 2019 yılı sonuna kadar 2 milyar dolar yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi.
KUR YÜKSEK OLUNCA TALEP DURUYOR
Uğur, kurun ekonomiye etkilerini sorulması üzerine ise "Türkiye'de kur talebin büyük bir barometresi faize göre. Faiz, yüksek olunca talep dramatik düşmüyor. Ama kur, yüksek olunca ve kontrol edilemez olunca talep duruyor. Burada talebin durması bizi daha çok endişelendiriyor. Biz kimi sektörlerde büyük firmalar ile irtibatlıyız ama her sektörde öyle değil. Caterpillar ile ilgili faaliyetlerde küçük müteahhitlerle irtibatlıyız, inşaat sektöründe doğabilecek problem bizi dalga dalga etkileyebilir. Tabii biz yapacaklarımızı yapıyor, bilançolarımızı yönetiyoruz ama zor" ifadelerini kullandı.Uğur, kriz beklemediklerini belirterek, "Daha karlı olduğumuz yıllar olmuştu ama iyi bir planlama ile memnuniyet sınırları içerisinde bir yıl geçirdik" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...