Avea'nın yılın ilk çeyreğindeki geliri

Avea'nın yılın ilk çeyreğindeki geliri

Ekonomi Haberleri

Avea, 2015 yılının birinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22'lik artışla 1 milyar 166 milyon TL toplam gelir elde ettiğini açıkladı.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, "Geçen yıl son çeyrekte 316 milyon TL data gelirine ulaşan Avea, data gelirlerinde de yıllık yüzde 56'lık bir büyüme kaydetti. Avea ayrıca akıllı telefon penetrasyon oranını sektör liderinin 17 puan üzerine taşıyarak yüzde 59'a çıkarttı. 2014'ü, 1.8 milyon yeni müşteri ile kapatan şirketimizin müşteri kazanımı 2015'in ilk çeyreğinde de devam etti.

310 bin yeni abone
Avea, 2015'in ilk çeyrek döneminde 310 bin yeni müşteri kazanarak toplam abone sayısını 16.6 milyona yükseltti. Özellikle faturalı müşteri tabanındaki kararlı büyümemizi sürdürerek, faturalı müşterilerin sayısını da yıldan yıla yüzde 17 artışla 8.1 milyona ulaştırdık. İlk çeyrekte numara taşımayla da 184 bin net müşteri kazandık" denildi.
Geçen yıl yıl data gelirlerinde yıllık 1 milyar TL sınırının aşıldığı belirtilen açıklamada, Avea'nın 2015'in ilk çeyreğinde 316 milyon TL data geliri elde ettiği aktarıldı. Bu artış doğrultusunda data gelirinin servis gelirinin içindeki payı da yine yıldan yıla 7 puan artarak yüzde 29'a yükseldi.

'Dijital geleceğin mimarı olacağız'
Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, yıllardır yatırımlarında ve faaliyetlerinde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözettiklerini belirterek, "Bu doğrultuda yaptığımız yatırımlar, sunduğumuz teklifler ve çözüm odaklı anlayışımızla, 2015 yılının ilk çeyreğinde rekor sonuçlara imza attık. Bu sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi. Entegrasyonun verdiği yeni güçle Türkiye'nin teknolojik geleceğini biz şekillendirecek, dijital geleceğin mimarı olacağız" dedi.

Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...