800 milyon dolara 'Fransız' kalmadı!

800 milyon dolara 'Fransız' kalmadı!

Ekonomi Haberleri

Mayıs ayı başında halka arzdan vazgeçip Ak Gıda'nın yüzde 80'ini Fransız Lactalis Group'a satan Yıldız Holding, satıştan 800 milyon dolar gelir elde etti.

FİKRET ÇENGEL
Ak Gıda satışını değerlendiren Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, yabancıların Türkiye'deki süt sektörüne yatırım yapmasını ihracat açısından olumlu bulduklarını belirterek, Yıldız Holding masasında satılacak ya da alınacak pek çok proje olduğuna işaret etti. Tütüncü, "O iş değerini bulduğunda ya satılır, ya alınır. Ak Gıda da değerini buldu ve satıldı. Halka arz için de iyi bir talep vardı. Ama karar blok satıştan yana oldu" dedi.
YÜZDE 10'U BİZDE
nbsp;Ak Gıda'nın değerinin 1 milyar dolar olduğunu ifade eden Tütüncü, şöyle devam etti: "Satılan kısmı yüzde 80. Yüzde 10'u bizde, yüzde 10'u Topbaş ailesinde. Piyasaya giren uluslararası şirketler Türkiye'deki üreticiler için de yeni açılımlar yapacak büyüklükte. Örneğin Ak Gıda'yı satın alan şirket dünyanın en büyük süt şirketi. Türkiye'deki süt üreticilerine daha büyük bir fırsat çıkmış oluyor. Türkiye artık global bir pazar oldu. Başka şirketler de satılacaksa, biz çok iyi bir iş yapmış olduk, çok iyi bir fiyat çıkardık ortaya. Bu da Türk şirketlerinin değerini artırır, emsal teşkil eder. Şimdi Türkiye'ye yeni gelen ve dünyaca bilinen markalar var. Dolayısıyla onların dünyanın her tarafına bizden daha fazla ihracat imkânı olacak. Türkiye'deki süt endüstrisine ciddi fayda sağlayacaktır. Yemek Sepeti satıldı, oldukça başarılı bir işlem oldu, bunlar ülkenin ekonomik gelişmesine de katkı sağlıyor."
ÇİFT HANELİ BÜYÜME
İç piyasada artan rekabeti de değerlendiren Tütüncü, sağlıklı rekabetin oluşmasını istediklerini belirterek, "Bu hem tüketici için iyi bir şey hem üretici hem de piyasa için" dedi. Yemen ve Irak'taki istikrarsızlıkların bölgeye olan ihracatlarını olumsuz etkilediğini kaydeden Tütüncü, "İhracattaki sıkışıklığa rağmen Ülker nbsp;olarak yıl sonu hedeflerimizi tutturacağımızı görüyoruz. Yurt içinde çift rakamlı büyümemiz devam ediyor. İlk üç ayda toplam 790 milyon liralık satış geliri elde ettik. Toplam ciromuzun yüzde 15'i ihracattan geliyor" dedi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...