Yunanistan çöpten de beter

Yunanistan çöpten de beter

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu "CCC"den "CC"ye düşürdü.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kredi notunun indirilmesine gerekçe olarak, Yunanistan hükümeti ve resmi kreditörleri arasındaki müzakerelerin durma noktasına gelmesi gösterildi. Açıklamada, borç yükümlülüklerini yerine getiremeyen Yunanistan'ın özel kreditörlere olan kamu borcunu ödeyemeyerek, temerrüde düşmesinin muhtemel olduğu belirtildi ve "Son günlerdeki olaylar, bizi anlaşmanın mali program geçerliliğini yitirmeden sağlanacağına ilişkin temel senaryomuzdan uzaklaştırdı" denildi. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's da Yunanistan'ın kredi notunu önceki gün "CCC"den "CCC-"ye indirmişti. Yunanistan'ın kredi notu şu anda her iki kuruluşun da "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" olarak belirlediği not seviyelerinin daha da altında bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...