EPDK 12 yeni lisans verdi

/ Kaynak: AA
EPDK 12 yeni lisans verdi

Ekonomi Haberleri  / AA

EPDK petrol piyasasında 3, elektrik piyasasında 8, doğal gaz piyasasında 1 lisansı onayladı

nerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) petrol piyasasında 3, elektrik piyasasında 8, doğal gaz piyasasında 1 lisansa onay verdi.
Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, elektrik piyasasında 8 lisans, petrol piyasasında ise 5 lisans iptal edildi, 2 lisans ise tekrar yürürlüğe girdi.


Elektrik Piyasasında Gürleyen Enerji Üretim Pazarlama Anonim Şirketi ve Murat Kaan Elektrik Üretim Anonim Şirketi üretim lisansları tekrar yürürlük kazandı. Bu piyasada 8 şirkete lisansın 5'i üretim lisansı olurken, biri otoprodüktör lisansı, ikisi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Dağıtım lisansı oldu. Aynı piyasada iptal edilen 8 şirketin lisansı ise 7'si üretim lisansı olurken, bir tanesi otoprodüktör lisansı oldu.


Doğal Gaz Piyasasında Atlas Petrol Gaz İthalat İhracat ve Pazarlama Ticaret Anonim Şirket 30 yıllık doğal gaz depolama lisansına sahip oldu.


Petrol Piyasasında Sfs Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Dew Petrol Anonim Şirketleri 10'ar yıl, Pluspet Petrol Anonim Şirketi is 15 yıl süreli lisans aldı.


Söz konusu piyasada 5 lisans ise iptal edildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...