Bahçıvan:Krediye bağımlıyız bunun bedeli ağır

Bahçıvan:Krediye bağımlıyız bunun bedeli ağır

Ekonomi Haberleri

Erdal Bahçıvan sanayicilere krediyle yatırım yapmak yerine sermaye piyasalarına entegrasyonu tavsiye etti

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayicilerin sermaye ihtiyaçlarını önemli ölçüde banka kredisiyle karşılamaya çalıştığını söyledi. Kredi bağımlılığının ağır bir bedeli olduğunu söyleyen Bahçıvan, şirketlerin finansman sıkıntısını daha sağlıklı karşılayabilmesi için sermaye piyasalarına entegre olmasını tavsiye etti. Bahçıvan, "Sanayicilerimiz sermaye ihtiyaçlarını önemli ölçüde banka kredileriyle karşılamaya çalışıyor. Fazla söze gerek yok, hepimiz yaşıyoruz, bunun da ağır bir bedeli var. Kısa vadeli bu çözümlerin maliyetinin yüksekliğini İSO 500 sonuçlarında da görüyoruz. Öte yandan Türkiye'ye benzer ekonomilere baktığımızda, borsalarda işlem gören şirketlerimizin çok az olduğunu görüyoruz. burada değerlendirilmeyi bekleyen çok güçlü bir potansiyel var" diye konuştu.
BİRLİKTE AŞABİLİRİZ
Şanlıurfa ve Adıyaman'daki terör saldırılarını kınayan ve "Bu acılı süreci ancak el ele vererek aşabiliriz" diyen Bahçıvan, siyasi partilere de bardağın dolu tarafına bakmasını tavsiye etti. Bahçıvan, şunları söyledi: "Seçimler sonrası ortaya çıkan meclis aritmetiğinden uzun vadeli, istikrarlı bir sonuç çıkartmak gerekiyor. Her şeyden önce tüm siyasi partilerimiz sabırla, bardağın dolu tarafına bakan bir anlayışla toplumun kendilerinden beklediği uzlaşmayı sağlamalı ve yeni risklere meydan vermemeli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...