Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, dün sert düşen Çin'de Şanghay bileşik endeksi satış ağırlıklı seyrine bugün de devam ediyor.

Çin'de Şanghay bileşik endeksinde dün yaşanan yüzde 8,5'lik sert düşüş sonrasında, hisse senedi piyasasında aşırı değerlenmeye ilişkin endişeler yeniden gündeme geldi. Bu durum karşısında ülke merkez bankası gerektiğinde para politikasında değişiklik yapabileceği açıklamasında bulunurken, borsadaki dalgalanmanın önüne geçebilmek için hisse senedi alımlarına başlayabileceğini duyurdu.
Açıklamalara rağmen, Çin'de Şanghay bileşik endeksi bugün de düşüşünü sürdürürken, şu dakikalarda yüzde 3,3 gerilemeyle 3.602,99 puanda bulunuyor.
Japonya'da Nikkei endeksi, güne yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesinden başlamasının ardından gelen alımlarla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 0,1 azalışla 20.328,89 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 123,544 seviyelerinden işlem görüyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi, günü 2.039,10 puanla yatay sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 artışla 27.577,90 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 1,3 primle 24.663,61 puanda seyrediyor.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...