Zeybekçi: Çin serbest bölgesi gelecek

Zeybekçi: Çin serbest bölgesi gelecek

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye ile Çin arasında ticaretin önündeki engelleri kaldırmak için süreç başlatmak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti kapsamında, Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng ile bir toplantı yapan Zeybekci, "2015-2018 yılları arasında yeni bir Çin Eylem Planı oluşturmak üzere çalışmalara başladık. Biz 1 satarken Çin'den 10 alıyoruz. 10 almaktan şikayetçi değiliz ama Çin'e sattığımız 1'i 5 yapmak, 10 yapmak istiyoruz" dedi. Müteahhitlik hizmetlerinde Türk firmalarının sayısal olarak Çin firmalarından sonra ikinci sırada geldiğini belirten Zeybekci, "Burada rekabet ederek değil, ortaklık kurarak kazanabiliriz. Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin önündeki tüm engellerin kaldırmak üzere bir süreç başlatmak istiyoruz. Türkiye'de Çinli firmaların her türlü ticaret ve üretim yapacakları özel bir Çin serbest bölgesi öneriyoruz. Bütün bu konuların takip etmek üzere bakanlıklarımız arasında kuracağımız yüksek düzeyli memurlar heyetiyle de çalışmaları derhal başlatmak istiyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...