Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Giyim sektörünün 2023 hedefi

/ Kaynak: AA
Giyim sektörünün 2023 hedefi

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Fayat, 'Yüksek ihracat potansiyeline sahip sektör, 2023 yılında 60 milyar dolar ihracat hedeflemektedir' dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, giyim sektörünün 2023 yılında 60 milyar dolar ihracat hedeflediğini bildirdi.
Fayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, giyim sektörünün geçen yıl doğrudan 18,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, "Ayrıca 4 milyar dolar bavul ticareti ve 3,5 milyar dolar da turistlerin Türkiye'den alışverişi olmak üzere geçen yıl yabancılara toplam 26,2 milyar dolar satış yapılmıştır" dedi.


Şeref Fayat, yüksek bir ihracat potansiyeline sahip sektörün 2023 yılında 60 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.


Dünyada marka olmak kadar global markalara üretim yapmanın da önemli olduğunu dile getiren Fayat, şöyle konuştu:
"Bu anlamda Nitelikli Üretici Sertifika Programı'nı öneriyoruz. Bağımsız bir kurul tarafından denetlenecek, tüm oda ve birliklerin desteklediği bir oluşumdan söz ediyorum. Türkiye'de hazır giyim üretimi yapan 53 bin şirketin yüzde 91'inin çalışan sayısı 1-19 kişi arasında görünüyor. Bu çok düşük bir rakam. Belki daha çok çalışanı var ama kayıtlı değil. Çalışan sayısı 100'ü geçenlerin oranı yüzde 1'dir. Bu doğru bir yapı değil. Nitelikli Üretici Sertifika Programı sayesinde bu yapının düzeleceğine inanıyorum."


Fayat, programa dahil şirketlerin kayıt altında olacaklarından teşviklerden hızlı şekilde faydalanabilineceğine dikkati çekerek "Bize belirli yabancı sertifika programlarından denetim almadığımız sürece bize firmalar sipariş vermeyeceklerini söylüyorlar. Böyle bir sertifika programı sayesinde bu ticarileşmiş yapının elinden de kurtarabileceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...