Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turist var gelir yok!

Turist var gelir  yok!

Ekonomi Haberleri

Ziyaretçi sayısı sadece yüzde 2 düşmesine rağmen, Türkiye'nin turizm geliri ikinci çeyrekte yüzde 14 azaldı ve 7.7 milyar dolara geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre turizm geliri ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 14 azaldı ve 7.7 milyar dolara geriledi. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar dolarını kişisel harcamalar, 1.7 milyar dolarını paket tur harcamaları oluşturdu. İkinci çeyrekte kişi başına ortalama harcama 719 dolar olurken; yabancıların ortalama harcaması 691 dolar, gurbetçilerin ise 921 dolar olarak gerçekleşti. Ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısının (10 milyon 750 bin kişi) sadece yüzde 2 azalmasına rağmen, gelirde yaşanan yüzde 14'lük kayıp dikkatlerden kaçmadı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, yurt dışında "Türkiye'nin güvenli ülke olmadığı"na dair algı operasyonu yürütüldüğünü belirtti. Arıcı, "Turizm sezonu 2015 yılına parlak bir giriş yapamadı. Fakat mevcut tablo iç karartıcı da değil. Rusya'daki ekonomik kriz kadar Suriye, Irak ve son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olaylarının olumsuz yankılarını hissediyoruz. Algı operasyonuyla otellerdeki fiyatlar düşürülmeye çalışıldı ve nitekim bir yerde kadar başarılı oldular. Fiyatlar düştü, sektörün zararı da buradan kaynaklanıyor. Biz otellerdeki fiyatların inmesini istemiyorduk. Çünkü bu durum, önümüzdeki 5 yıl aynı fiyatla gitmemiz demektir. İnşallah bütün olumsuz güvenlik algısını yıkacağız ve ülkemiz üzerindeki oyunu beraber çözeceğiz" dedi.

Ucuz Yunanistan'a Türkler akın etti
Türkiye'de ikamet edip de başka ülkeleri ziyaret edenlerin harcamalarından oluşan turizm gideri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 1.5 milyar dolara ulaştı. Bunun 1 milyar 200 milyon doları kişisel, 300 milyon doları paket tur harcamalarından oluştu. Söz konusu çeyrekte, yurt dışını ziyaret eden Türklerin sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı ve 2 milyon 462 bini aştı. Bunların kişi başı ortalama harcaması da 627 dolar olarak hesaplandı. Ziyaretlerin büyük çoğunluğu ucuz Yunanistan'a gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...