Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fiyatlar çakıldı!

Fiyatlar çakıldı!

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatlarını değerlendiren ünlü yatırımcı Mark Mobius "Kimse fiyatların 50 doların altına ineceğini hayal bile edemiyordu" dedi.

Templeton Gelişen Piyasalar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mark Mobius, petroldeki düşüşü CNBC'ye değerlendirdi. nbsp;


Mobius şunları söyledi: "Petrol konusunda hiç kimse uzman değil, sektörün tepesindeki isimler bile. Petrol şirketlerinin fiyat tahminleri gerçekleşenden çok uzak. Kimse fiyatların 50 doların altına ineceğini hayal bile edemiyordu." nbsp;


Petrolün 50 doların altına inmesinin sorun yapacağını belirten Mobius, "Son 20 yıla bakarsak petrolde fiyatlamanın arz-talebe göre değil, güvene göre yapıldığını görürüz. Uzun vadede arz-talep ile fiyatlar arasında gerçek bir ilişki yok. Petrol şirketleri fiyatların ancak 60-70 dolara kadar ineceğini düşünerek plan yaptı. Ancak fiyatların 50 doların altına inmesi, bir sürü insanın başının belada olduğu anlamına gelir" dedi. nbsp;


'EMTİA FİYATLARI YÜKSELEBİLİR' nbsp;


Ünlü yatırımcı, emtiada düşüşün sonuna yaklaştığına dikkat çekerek, "Emtia fiyatlarının bir kısmında yükseliş görebiliriz. Kısa vadede bu tip yükseliş hareketleri görmek mümkün. Değerli metallerde bir artış olabilir. Altın, gümüş, platin, paladyum gibi" diye konuştu.
nbsp;
Milliyet
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...