Koalisyon görüşmesi bitti, dolar tarihi rekorunu kırdı!

Koalisyon görüşmesi bitti, dolar tarihi rekorunu kırdı!

Ekonomi Haberleri

Bu sabah 2,78`in üzerinde güne başlayan dolar/TL, AK Parti ve CHP koalisyon görüşmesinin ardından 2,8213 ile tarihi zirvesini gördü.

Küresel piyasalarda yuandaki devalüasyon sarsıntısı sürerken, yurt içinde gözler AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine odaklanarak ilerledi. nbsp;

Koalisyon görüşmesi bitti, dolar tarihi rekorunu kırdı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona ermesinin ardından nbsp;ilk sinyaller olumsuz gelirken, dolar tarihi rekorunu kırdı, borsa çakıldı.

CHP'DEN KOALİSYON ZİRVESİ İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA!
Zirve ile ilgili resmi bir açıklama gelmemişken, Reuters'a konuşan CHP'li yetkili: Görüşme olumsuz sonuçlandığını bildirdi.

BAŞBAKAN KONUŞTU; DOLAR, EURO, SEPET KUR UÇTU!
Hafta boyunca sert dalgalan dolar/TL bu sabah güne dün akşama paralel seviyesinde başladı. nbsp;

Sepet bazında TL aynı saatte 2.9337/2.9352 seviyesinden işlem gördü. Doların büyük para birimleri karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi ise yüzde 0.2 yükselerek 96.420 seviyesine çıktı ve bir ayın en düşük seviyesi olan 95.926 seviyesinden uzaklaşmaya devam etti.
nbsp;
DOLAR TARİHİ REKORUNU KIRDI! nbsp;
Bugün güne 2,7759'dan başlayan ve iki haftadır 2,76-2,79 bandında hareket eden dolar/TL, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren koalisyon görüşmesinin ardından 2,8213 tarihi zirvesini gördü. Avro/TL ise 3,1357 ile bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


Dolar/TL şu dakikalarda 2,8160, avro/TL ise 3,1294 seviyelerinde bulunuyor. Dolar ve avrodaki tarihi zirvelerin ardından döviz sepeti 2,9783 ile tarihi zirvesine çıktı.


Analistler, koalisyon görüşmeleri sonrasında dövizdeki ilk tepkilerin sert olduğunu belirterek, koalisyon görüşmelerinin ardından yapılacak açıklamaların dolar/TL'nin yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.


Teknik olarak dolar/TL'de yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 2,83-2,84 seviyelerinin ilk direnç olarak takip edileceği öngören analistler, siyasi belirsizliğin artması durumunda ise 2,90 seviyelerini görülebileceğini kaydediyor. nbsp;


BIST'TE KAYIP YÜZDE 2'Yİ AŞTI
Öte yandan BIST 100 endeksi, ikinci seansa, ilk seans kapanışına göre yüzde 0,14 düşüşle 77.058,75 puandan başladı. Endekste kayıp toplantı sonrasında yüzde 2'yi aştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...