Memurun gözü teklifte, masada emekli promosyonları da var!

Memurun gözü teklifte, masada emekli promosyonları da var!

Ekonomi Haberleri

Devam eden toplu sözleşme görüşmeleri bugün de sürecek. Alınacak zamların yanı sıra emeklilerin maaş promosyonu da masaya taşınan konular arasında

Sinem Erciyas ANKARA - Hükümetin, 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde zam teklifini bugün sunması bekleniyor. Yetkili konfederasyon Memur Sen'in 8+8'lik talebine karşın, hükümetin yüzde 3+3'lük teklifi gündemde. Bu oranın yüzde 3+4'e çıkarılabileceği kaydediliyor. Zam oranlarının açıklanması öncesi Başbakan Davutoğlu önceki akşam (Çarşamba) Çankaya Köşkü'nde Memur Sen heyeti ile bir araya geldi. Memur Sen, zam beklentisinin yanı sıra, sosyal hakları içeren dosyayı Başbakan'a sundu. Bütçe imkânları dâhilinde memurların taleplerini değerlendirdiklerini vurgulayan Başbakan'ın zam oranıyla ilgili nasıl bir insiyatif kullanacağı bekleniyor.

EMEKLİYE PROMOSYON
Görüşmelerde memur emeklileriyle ilgili tekliflere de yer verildi. Memur Sen emeklilerin maaş promosyonu konusunu da masaya taşıdı. Emekli kamu görevlilerine maaş aldıkları banka tarafından promosyon ödenmesini sağlamak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankalara protokol imzalanmasını teklif edildi. Teklif gerçekleşirse ödemeler ilgili mali yılın maaş ödemesiyle birlikte gerçekleşecek. Protokol imzalanıncaya kadar SGK bütçesinden ödenmek üzere emekli kamu görevlilerine iki yılda bir 'en yüksek devlet memuru aylığı' kadar promosyon ödenecek.

EŞ VE ÇOCUK YARDIMI nbsp;

Memur Sen kamu kuruluşlarından emeklilerin sendika üyesi olabilmelerinin sağlanması için de teklifte bulundu. Söz konusu teklif kabul edilirse, emeklilik öncesinde üyesi oldukları sendika ile ilişkileri devam edecek, sendika üyelik aidatlar SGK tarafından ödenecek. Çalışmayan memur eşi içinde ödenen eş yardımı tutarının 275 TL'ye çıkması istekler arasında. Hem çalışan hem emekli için, her çocuğa 75 TL 'çocuk yardımı' isteniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...