Memura yeni teklif yüzde 5+4

Memura yeni teklif yüzde 5+4

Ekonomi Haberleri

Hükümet 2016 için memurlara teklif ettiği yüzde 4+4 zam önerisini sendikaların tepkisi üzerine yüzde 5+4'e çıkardı. 2017 için ise teklif yüzde 3+3'te kaldı

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarındaki maaş zammı oranlarının belirlenmesi için yapılan ve 5 milyonu aşkın memurun gözünü diktiği Toplu Sözleşme Görüşmelerinde dördüncü oturum gerçekleşti. Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yaptı. Dünkü toplantıda Kamu İşveren Heyeti, cuma günü yaptığı teklifi revize ederek, kamu görevlilerine 2016 için yüzde 5+4, 2017 için yüzde 3+3 önerdi. Geçen haftanın son gününde 2016 yılı için 4+4, 2017 yılı için 3+3 zam önerisi gelmişti. Memur konfederasyonları bu oranları düşük bulmuş ve tepki göstermişti.
Sendikaların, Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifini eleştirmesine cevap veren Bakan Çelik, söz konusu teklifin "ham" olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Benim derdim üzüm yemek. Netice nasıl alınır, kimin bu konuda nasıl bir görüşü var, bunu dinlemek. 2013'te imzalan toplu sözleşmeyle en düşük emekli maaşına yüzde 10.76, en düşük memur maaşına yüzde 8.22 ve öğretmenlere yüzde 13.5 artış yapıldı. 4/C'lilere de yüzde 40'lara varan artış olmadı mı? Bunlar bu masanın kazanımı değil mi? 2002'den bu yana en düşük memur maaşında yüzde 460 artış var. Bu kazanımlar bu masaların ve birlikte yönetimin neticesidir. Sizin göreviniz daha iyisini istemek, bizim görevimiz de daha iyisini vermektir, ama kazanımların görmezlikten gelinmesini kabul edemeyiz" dedi.
SENDİKALAR YİNE TEPKİLİ
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise, "Teklifin artırılması önemlidir ama yeterli değildir, kasanın açıldığı görülmüştür. Bundan sonraki süreç müzakere edilebilir. Yeni bir teklifle masaya gelinmesini ısrarla talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, "Teklifleri iki katına çıkartın, 2016 yılı için yüzde 8+8'i getirin, taban aylığa da zam yapın. 2017 yılını da gözden kaçırmayalım. 2017'de bir rakam verilecekse; bu rakamın yanına büyümeyi, refah payını ve enflasyonu koyalım" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...