Dolar 2.86 ile zirveye çıktı

Dolar 2.86 ile zirveye çıktı

Ekonomi Haberleri

Yıl başından beri dolar karşısında yüzde 18 değer kaybeden TL, Brezilya realinin ardından en kötü performansı gösteriyor

Yurt içinde siyasi belirsizlik, iç çatışma ortamı, jeopolitik riskler ve ABD'nin eylülde faiz artışına hazırlanıyor olması doları yeni rekorlara taşıyor. Dolar, haftanın ilk işlem gününde 2.8620'yi görerek tarihî zirvesine çıktı. Yıl başından beri dolar karşısında yüzde 18 değer kaybeden TL, Brezilya realinin ardından en kötü performansı gösteriyor. Analistler, "60-90 gün sürecek tekrar seçim belirsizliği, TL'ye satış getiriyor. Siyasi endişelerin kısa vadede son bulma ihtimali de düşük" uyarısında bulundu. Piyasaların gözü, bugün yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. TD Securities Gelişmekte Olan Ekonomiler Başekonomisti Cristian Maggio da, "Halihazırda enflasyon oranı ve piyasa şartları faiz indirimine imkân vermiyor. Bu sebeple TCMB, bütün faiz oranlarını aynı seviyede tutacaktır" dedi.
ZEYBEKCİ: İNDİRİM BEKLEMİYORUZ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise "Merkez Bankası'nın faizlerle ilgili 3-5 ay öncesine göre daha rahat olduğunu söylemek zor. Faiz indirimi beklentimiz yok. Dolardaki yükselişte ise fırsatçılar etkili. Tez canlılar yüzünden bazı hareketler olabiliyor" diye konuştu. Bakan Zeybekci ayrıca, "Seçimlerin masrafı anlamında bir maliyeti tartışmak Türkiye'ye haksızlık olur. Yani nakliye masrafı, mesai, sandık, kağıt parası diye bakılırsa bu son derece sığ bir konu olur" değerlendirmesinde bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...