Dolar yine rekor kırdı

Dolar yine rekor kırdı

Ekonomi Haberleri

Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar 2,8730'a çıkarak rekor tazeledi. Kur sabaha karşı 2,8776'yı gördü

Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/TL 2,87'yi aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar sabaha karşı 2,8776 ile rekor kırdı. Bankalararası piyasada dolar/TL gün içinde 2,8614'e kadar yükselmişti. Bakan Faruk Çelik'in Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin 'güzel açıklama yapılacak' ifadesini kullanmasıyla dolar 2,8430'a inmişti.

EN ÇOK DÜŞEN İKİNCİ PARA BİRİMİ TL
Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 18 ile gelişmekte olan para birimleri arasında yüzde 24 değer kaybeden Brezilya reali ardından en kötü performansı gösteriyor. İç ve dış jeopolitik risklerin baskısı, ABD'nin tekrar faiz artışlarına hazırlanıyor olması ve 7 Haziran seçimlerinin arkasından Kasım'da erken seçim ihtimali geçen hafta piyasalarda sert satış baskısına neden olmuş, dolar/TL 2,8460 ile tarihi zirvesine yükselmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...