İşleri daralan esnaf 'evlilik kredisi' istedi

İşleri daralan esnaf 'evlilik kredisi' istedi

Ekonomi Haberleri

Artan terör olayları, doğu ve güneydoğudaki bölge esnafı başta olmak üzere ülke genelinde reel piyasaları olumsuz etkiliyor.

Kahramanmaraş Tarihî Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Mutlu Bolat, "Son zamanlarda zaten çevre ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve ihracatta Mısır karasularının Ro-Ro gemilerine yolu kapatmış olmasından kaynaklanan sıkıntılar vardı. Bunlara terör eylemleri de eklenince ticari sirkülasyon neredeyse bitti. Çarşı esnafımızın ülke ekonomisine kazandırdığı 80 milyon dolarlık can suyu gün geçtikçe çekiliyor'' uyarısında bulundu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, iç tüketimin artması için evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğini belirtti. Palandöken, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir. Söz konusu harcamalar, toplam 15 milyar liralık sektör grubunun canlanması anlamına geliyor " dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...