Yarış şimdi başlıyor

Yarış şimdi başlıyor

Ekonomi Haberleri

4.5G ihalesiyle yeni bir dönem başlıyor.

4.5G ile 1 Nisan'dan itibaren 10 kat daha hızlı mobil internet deneyimi yaşayacağız. Hizmet için 3 milyar 960 milyon avroyu (13 milyar TL) gözden çıkaran GSM operatörleri ise kollarını sıvadı. 4.5G'ye hazırız mesajı veren operatörler rekabette oldukça iddialı.

TURKCELL CEO'SU TERZİOĞLU:Türkiye'nin her yerini fiber ağlarla donatacağız
Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi'ne damga vurduklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “1.6 milyar avro Türkiye'ye helal olsun” dedi. “Turkcell olarak 21 yıldır yeni teknolojileri dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye'ye taşımayı ve oluşan teknolojik standartlara öncülük etmeyi görev bildik” diyen Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra da en yenilikçi teknolojileri, en üstün altyapıyı ve ultra mobil genişbant internet hizmetlerini ülkemizin ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Turkcell olarak uzun zamandır yeni nesil mobil teknolojiler için çalışıyor ve yatırım yapıyorduk. İhaleyle kapsamında kullanım hakkını elde ettiğimiz frekanslar sayesinde de fiber performansını artık sadece fiber kablolarla ulaşabildiğimiz evlere değil, Edirne'den Kars'a tüm hanelere ve iş yerlerine götürebilecek, Türkiye'nin her yerini kablosuz fiber ağlarla donatabileceğiz. Bu ihaleyi de sadece bir başlangıç olarak görüyoruz.”

VODAFONE CEO'SU ÖĞÜT: 4.5G hizmetini ilk günden vereceğiz
İhale sonucunu değerlendiren Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, “Vodafone Grubu olarak dünyada 5 kıta ve 12 ülkede kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT Advanced hizmeti veren bir operatör olarak tüketicinin ihtiyacını biliyoruz. Buna uygun olarak, ihtiyacımız olan frekansları rasyonel bir fiyat/fayda oranı ile aldık. Bu sayede, elimizdeki bantları birleştirerek çoklu taşıyıcı ile yüksek hızlara ulaşma teknolojisiyle (Carrier Aggregation) tüketicilerimize mobil internetin en hızlı teknolojisi olan 4.5G hizmetini ilk günden vermeyi hedefliyoruz” dedi. 5G'nin öncü şirketlerinden biri olarak 4,5G'yi Türkiye'nin her köşesinde müşterilerimize en iyi şekilde sunacaklarını belirten Öğüt, “Vodafone olarak, ülkemizin Dijital Dönüşüm hedeflerine ulaşması yönünde yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 4.5G uyumlu olan altyapımızda 4.5G yetkilendirme çerçevemiz doğrultusunda hazırlıklarımıza son şeklini vereceğiz ve 1 Nisan 2016 itibariyle abonelerimize en kaliteli hizmeti sunacağız” diye konuştu. 

TÜRK TELEKOM CEO'SU ASLAN:  Bu yeni oyunun kurucusu olacağız
Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, ihale sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, dünyanın en hızlı ve en yaygın fiber altyapısına sahip Türk Telekom Grubu'nun bu sayede, Türkiye'de gerçek 4.5G deneyimini sunacak operatör olduğunu vurguladı. Yeni frekans dağılımı ile mobil sektörde oyunun asıl şimdi başlayacağının altını çizen Aslan, 'İhalenin frekans tahsisinde sağladığı adalet, sektöre normalizasyon getirecek. Gerçek rekabet şimdi başlıyor. Türk Telekom Grubu olarak fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız” dedi. İhaleyi telekomünikasyon sektörü ve Türkiye'nin teknoloji yolculuğu için çok önemli bir aşama, bir mihenk taşı olarak gördüklerini ifade eden Rami Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü: “2005 yılından bu yana yaptığımız, yılsonuna kadar, lisans ve frekans bedeli hariç, toplam 20 milyar lirayı bulacak olan ve büyük bölümü fiber altyapıya dönük yatırımlarımız,  4.5G ile başlayacak yeni dönemde de en büyük gücümüz olacak.” 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...