Vestel 4.5G'de çıtayı yükseltti

Vestel 4.5G'de çıtayı yükseltti

Ekonomi Haberleri

Vestel CEO'su Turan Erdoğan "4.5G'de yerli katkı oranını artırmaya hazırız. Tüm operatörler ve Netaş'la işbirliğine varız" diye konuştu

Vestel, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'da 25'inci yılını kutluyor. 3 bin metrekarelik kapalı alanda 680 adet yeni ürün tanıttıklarını ifade eden Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan bu yılki yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Konsept akıllı şehirler ve akıllı cihazların şirketin bu yılki konseptini oluşturduğunu anlatan Erdoğan, "Beyaz eşyalardan akıllı fırınlara kadar her ürünün internete bağlandığı ürün ve çözümleri sergiliyoruz. Vestel aynı zamanda akıllı aydınlatma ve akıllı tahta gibi cihazları da üretiyor. Bu bize tüm cihazları birbiriyle konuşturma şansı sunuyor" dedi. 4.5G'ye yönelik planlarını da paylaşan Erdoğan şöyle konuştu: 4.5G'nin altyapısında kullanılacak baz istasyonlarındaki elektronik ürünlere yerli katkı sağlarız. İlk yıl yüzde 30'luk yerlilik oranına katkı vermeye hazırız. Tüm mobil operatörler ve Netaş ile işbirliği yapmaya da hazırız." 


TV'DE AVRUPA'DA İLK ÜÇTE 
Turan Erdoğan, beyaz eşya pazarında 'şampiyon' ürünlere sahip olduklarını vurguladı. Yüzde 70 daha az enerji harcayan çamaşır makinesiyle dünya rekoru kırdıklarını anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu kutluyoruz. 90 milyon dolardan 2014'te 2.4 milyar dolar ihracata ulaştık" diye konuştu. Erdoğan, Zorlu Center'da 10 adet elektrikli otomobil şarj istasyonu ünitesi kuracaklarını da sözlerine ekledi. 


KUR BÜYÜK İNİŞ-ÇIKIŞ YAPMASIN
Döviz kurlarını tahmin edilebilir sınırlarda görmenin önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Büyük iniş ve çıkışlar sanayiciyi çok etkiliyor. Yüksek salınımlar sanayicinin sevmediği şeyler. Hesap yapmak zorlaşıyor. Biz ihracatçı firmayız. Bu yıl TL'nin oynaklığı kadar euro da etkili" dedi.


'SİPARİŞLER FUARDA DÖNEBİLİR'
Ertelenen siparişlerin bu fuarda gerçekleşeceğini düşünüklerini ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada 1.2 milyar cep telefonu satılıyor. Türkiye'de rakam 14 milyon civarında. Yani Türkiye, dünya pazarının sadece yüzde birini oluşturuyor. Fark getiren ürünlerle pazarı büyütüyoruz. Enerji tüketimini en ucuz tarifeye göre seçecek, akıllı elektrik kullanan ürünler geliştiriyoruz. Akıllı şehrin demosunu iş ortaklarımızla kurmak istiyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor."  (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...