Telekomda liderliğe oynayacak

Telekomda liderliğe oynayacak

Ekonomi Haberleri

Terzioğlu, “Biz artık Türkiye'nin lider cep telefonu operatörü olmakla yetinmeyeceğiz. Telekom sektörünün bir numaralı oyuncusu olacağız” dedi.

Fikret Çengel NEW YORK
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in New York borsasına ilk ve tek Türk şirketi olarak kote oluşunun 15. yılı şerefine düzenlenen gong seremonisine katılmak üzere gittiği New York'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turkcell'in geçen 15 yıl içerisinde New York Borsası'na kote şirketler arasında ilk 500 içerisinde yer almayı başardığını aktaran Terzioğlu, önümüzdeki dönemde hedeflerinin ilk 200 içerisine girmek olduğunu belirtti. Turkcell Türkiye olarak hedeflerini büyüttüklerini ifade eden Terzioğlu, “Toplam telekom sektörü, Turkcell'in açık ara lider olduğu mobil iletişim pazarının iki katı büyüklüğünde. Buranın en büyük oyuncusu olmak üzere yola çıktık. Şu an yüzde 35.60 pazar payına sahibiz. Turkcell Türkiye olarak hedefimizi büyüttük. Biz artık Türkiye'nin lider cep telefonu operatörü olmakla yetinmeyeceğiz. Türkiye'nin toplam telekom sektörünün bir numaralı oyuncusu olacağız” dedi.
1000 MBPS'Yİ GÖRECEĞİZ
Turkcell'in toplamda 172.4 MHz frekans ile 4.5G'de en fazla frekans kaynağını kullanma hakkı elde ettiğini kaydeden Terzioğlu, 4.5G'de frekans başına 9.4 milyon avro ödeyeceklerini söyledi. 1 Nisan 2016 tarihi itibari ile sunulabilecek en yüksek 4.5G hızı olacak 375 Mbps'i sağlayan tek mobil operatör olacaklarını ifade eden Terzioğlu, “Bu ihale sonucunda yalnızca 4.5G'nin en hızlısı olma hakkını değil, esas olarak 5G'ye öncülük etme hakkını kazandık. Türkiye, cep telefonunda 1000 Mbps'in üzerinde hızları ilk kez Turkcell ile görecek” diye konuştu.
Fiyat yansıması olur
İhalenin tüketiciye fiyat konusunda yansımalarıyla ilgili olarak da Terzioğlu, şöyle devam etti: “Bizler bugün olmayan bir takım yeni hizmetleri tanımlayacağız. Bugün olmayan yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak, bugün olmayan yeni tüketim alışkanlıkları oluşacak. Bunlar oluşurken hiç şüphe yok ki onların getireceği faydalara paralel bazı yeni fiyatlamalar yapacağız. Bunların bir kısmı daha ucuz, bir kısmı daha pahalı olacak.”
ASIL AÇIK DATADA VAR
Google'da yapılan bir aramada cevapların yüzde 96 oranında Avrupa'dan geldiğine işaret eden Kaan Terzioğlu, “Türkiye gibi bir ülkede arama motor pazarında Google'ın yüzde 95 gibi bir pazar payı var. Ve Whatsapp yatırımları için bir kuruş vergi ödemiyor. Biz hem yatırım için, hem kullanım hem kurumlar vergisi için vergi ödüyorsak bu eşitsizliklerin de ortadan kalkması lazım. Bu ülkenin datası da bu ülkede kalsın. Türkiye'nin asıl açığı data açığıdır. Datamız Türkiye'de değil” dedi.
ALMANLAR DA BİP'LEYECEK

Turkcell BİP uygulamasının yeni özelliklerini kısa süre sonra hayata geçireceklerini belirten Terzioğlu, “Turkcell BİP'i Almanya ve Ukrayna'ya taşıdık. İndirme sayısı 1.6 milyonu buldu. Ücretsiz veri kullanımı ve silinen mesaj özelliği ile kullanıcıların tercihi haline geldi. Çok yakında sesli ve rakiplerinden farklı olarak görüntülü görüşme imkânı da BİP'te olacak” dedi. 
Operatörlere çağrı: Fiberde birleşelim
Hâlen 34 bin 200 kilometreden fazla fiber ağa sahip olduklarını ifade eden Kaan Terzioğlu, sektördeki diğer oyunculara çağrıda bulundu: “Gelin hep birlikte bir altyapı şirketi kuralım ve bu şirket ülkemizin eşsiz bir fiber altyapıya kavuşması için canla başla çalışsın. Ve hepimiz mevcut fiber altyapımızı bu şirkete devredelim. Biz altyapı paylaşımına tamamen hazırız.” Terzioğlu, önerdiği modelin İsveç Stockholm'de uygulandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...