Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın istihdamıyla daha çok ilerleriz

Kadın istihdamıyla daha çok ilerleriz

Ekonomi Haberleri

G20 Türkiye Başkanlığı kapsamında dün, W20 Türkiye Konferansı düzenlendi.

Oturumlarda kadın istihdamı ve kadınların ekonomideki rolüne vurgu yapıldı. Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Gökhan Öğüt, kadınlara yönelik olarak belirlenen küresel hedeflerin yakalanması konusunda umutlu olduğunu dile getirdi. B20 gibi, iş verenlerin bir araya geldiği karar verici ve uygulayıcı niteliği bulunan küresel organizasyonlarda kadınların daha fazla yer almasının önemini vurgulayan Öğüt, “Şirket olarak kadınların güçlendirilmesi için uzun zamandır çaba gösteriyoruz. Kadınların özellikle teknoloji şirketlerinin büyümesinde çok önemli etkisi var. Yüzde 41 oranında kadın istihdam ediyoruz. Kadın çalışan ve yönetici oranlarını büyütme yönünde de kararlıyız. Çünkü şirketimizde daha fazla kadın istihdam edersek, daha fazla kadın yöneticimiz olursa, büyümemizin artacağına ve Türkiye'nin daha fazla gelişeceğine inanıyorum” dedi.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria da, ekonomik kalkınma ve büyüme açısından kadınların yeteneklerinden, becerilerinden bir değer olarak gereği kadar yararlanılmadığını ifade etti. BM Kadın Örgütü İcra Direktör Yardımcısı Lakshmi Puri ise, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesinin çok önemli iki konu olduğunu söyladi.
General Electric Türkiye Üst Yöneticisi Canan Özsoy da şunları söyledi: “Bütün kararları alanlar erkeklerse, başarılı bir şirket ya da başarılı bir ülke olamazsınız. Sadece büyümeyle değil, refahla ilgili problemlerle de karşı karşıya kalırsınız.”+
Lagarde: Önce  eğitim
IMF Başkanı Christine Lagarde, kadınların ekonomiye katılımının eşitsizliği ve yoksulluğu azalttığını belirterek, “Kadınların daha fazla etkin olduğu ülkelerde bu, rahatlıkla görülebilir” dedi. W20 Türkiye Konferansı'nda konuşan Lagarde, kadınların toplum içerisinde güçlenmesinin yolunun ilk olarak eğitimden geçtiğini belirtti. Eğitimin ardından, geriye çalışmanın kaldığını kaydeden Lagarde, “Kadınlara karşı yüzde 90 oranında bir ayrımcılıktan söz ediliyor. Bu durum da ortadan kaldırılabilirse ekonomiye büyük etkisi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...