Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da sanayi üretimi beklentinin altında arttı

/ Kaynak: AA
Almanya'da sanayi üretimi beklentinin altında arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da sanayi üretimi, temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,7, yıllık bazda da yüzde 0,5 yükseldi

Almanya'da temmuz ayında sanayi üretimi, beklentilerin altında kalarak bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı.


Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da temmuz ayında mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık bazda yüzde 0,7, yıllık bazda da yüzde 0,5 yükseldi. Daha önce haziran ayı için yüzde 1,4 gerilediği açıklanan sanayi üretimi verisi ise yüzde 0,9 azalışa revize edildi.


Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da sanayi üretiminin aylık yüzde 1,1, yıllık da yüzde 0,2 artması bekleniyordu. Böylece, ülkede sanayi üretimi aylık beklentinin oldukça altında, yıllık beklentinin ise üzerinde gerçekleşti.


Temmuzda enerji ve inşaat hariç sanayi üretimi artışı ise yüzde 0,3 seviyesinde belirlendi.


Almanya'da temmuz ayı sanayi üretiminde sermaye malları üretimi yüzde 2,8 artarken, ara malı üretimi yüzde 0,8 ve tüketim malları üretimi yüzde 3,7 geriledi. Söz konusu dönemde enerji üretimi yüzde 1,9 ve inşaat üretimi de yüzde 3,2 arttı.


"Beklenti altındaki artış hayal kırıklığı sebebi değil"

UniCredit Almanya Baş Ekonomisti Andreas Rees, Almanya'nın sanayi üretiminin piyasa beklentisinin altında artmasına karşın bunun hayal kırıklığı için bir sebep oluşturmadığını dile getirdi.


Haziran ayı sanayi üretimindeki yukarı yönlü revizyonun temmuz ayı sanayi üretimi verisini etkilediğine işaret eden Rees, "Haziranda yukarı revizyon yapılmasaydı, temmuz ayı sanayi üretimindeki artış beklentilere yakın yüzde 1 olabilirdi" ifadesini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...