HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolar/TL 3,00 seviyesinde denge arıyor

Kaynak: AA
Dolar/TL 3,00 seviyesinde denge arıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından 2,97 sınırına kadar gerileyen dolar/TL, bugün 3,00 seviyesinde dengelendi.

Son üç gündür düşüş eğiliminde olan dolar/TL, dün akşam Fed'in faiz değişikliğine gitmemesiyle son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,9757'ye kadar gerilese de Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarıyla tekrar 3,0116'ya kadar yükseldi.


Bugüne 3,0118'den başlayan dolar/TL, en düşük 2,9965 seviyesine geriledikten sonra şu dakikalarda 3,00 seviyesinde denge arıyor.
Analistler, Fed kararının kısa vadede TL varlıklar üzerinde pozitif etki oluşturduğunu belirterek, buna karşın faiz artışına yönelik belirsizliğin devam etmesinin, gelişmekte olan ülkeler üzerinde orta ve uzun vadede negatif baskı oluşturabileceğini öngörüyor.


Yurt dışında veri akışının zayıf olduğu bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketinin takip edileceğini belirten analistler, piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye değerlendirmesinin de yön üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.


Analistler, dolar/TL'nin 3,00'ın altında kalması durumunda sırasıyla 2,96 ve 2,92 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, 3,00'ın üzerinde ise 3,02 ve 3,04 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...