Cesur yürek

Cesur yürek

Ekonomi Haberleri

Engin Yakut'un Land Rover'a açtığı dava ile diğer davalar birleştirildi. Yakut'un davayı kazanması hâlinde Range Rover Vogue model cip'ler toplatılabilir

Türk iş adamı Engin Yakut'un Land Rover Company'e açtığı dava yeni bir boyut kazandı.  Mahkeme, diğer mağdur sürücülerin Bakırköy 2. Tüketici Mahkemesinde açtığı araç toplatma davasıyla, Yakut'un açtığı davanın birleştirilmesine karar verdi. 
2013 yılında İstanbul'da bir galeriden 170 bin avro karşılığında Range Rover Vogue model otomobil alan Engin Yakut, aracın arıza yapması üzerine Jaguar Land Rover Limited Company şirketine araçların toplatılmasına ilişkin İstanbul 1.Tüketici Mahkemesi'ne dava açmıştı. Yakut, dava dilekçesinde, Range Rover markalı araçların seri ayıplı olduklarını ileri sürerek söz konusu arızanın giderilmesine kadar ithalatın durdurulmasını ve aracın TSE belgesinin bir süre askıya alınmasını istenmişti. Ayrıca Land Rover Company'nin Türkiye distribütörlüğünü yapan Borusan Otomotiv hakkında da mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Engin Yakut, dilekçesinde yöneticilerin mahkemenin “arızalı araçların şanzımanlarının sökülmesi”ne yönelik tespit kararını yerine getirmediği için “nitelikli dolandırıcılık, delilleri yok etme ve mahkeme kararlarını uygulamama” suçlarını işlediği belirtilmişti. Başsavcılığın, şüpheli Borusan yöneticileri hakkında yürüttüğü soruşturma ise hâlâ devam ediyor. 
DÜNYA GÜNDEMİNDE YER ALMIŞTI 
Yakut'un uluslararası şirkete açtığı dava Türkiye'nin yanı sıra dünya gündeminde de haber olmuştu. Reuters ve Avrupa'nın 382 gazetesinde bahsi geçen dava “Land Rover Game Over” etiketiyle, dünya Twitter ilk on listesinde yer almıştı. Türk tüketici tarihinde ilk defa açılan davayı Yakut'un kazanması halinde, Türkiye'deki bütün 2013 model Range Rover Vogue model cip'ler, mahkeme kararıyla toplatılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...