GAP turlarına terör darbesi

GAP turlarına terör darbesi

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkartılması turizm sektörüne de bayram yaşattı.

2015 yılını hem gelen turist hem de gelir bakımından gerileme ile kapatan sektör, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarına rağmen iç turizmde kıyı bölgelerinde hedefine ulaştı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban bayramında 300 bin turist beklendiğini açıkladı. Ayık, terör olaylarının ve gerilimin turizmi etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna da belirterek, “Türkiye'yi yeniden eski günlerine, huzur ve barış adasına dönüştürmek zorundayız” dedi.
Batıda turistik tesisler bayram nedeniyle doluluk hedeflerine ulaşırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör saldırıları nedeniyle Kurban Bayramı'ndaki GAP turlarına ilgi büyük oranda azaldı. Güvenlik gerekçesiyle bölgedeki otellerde doluluk yüzde 10'larda kaldı. Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Azad Özgür Güngör, tarihî kent Mardin'de eylül ve ekim aylarının turizm açısından en canlı dönemler olduğunu belirterek, 6 bin 500 yatak kapasitesine sahip kentteki otellerde yüzde 90'lara varan bir boşluk olduğunu aktardı. Güneydoğu'da “özellikle Kobani olaylarının ardından turizm sektörünün olumsuz etkilerini hissetmeye başladıklarını” kaydeden Güngör, son dönemlerde artan terör saldırılarının sektöre ciddi anlamla darbe vurduğunu dile getirdi. TÜRSAB Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu İkinci Başkanı Serdar Baturay ise artık GAP turlarının insanların tatil planlamasındaki seçenekleri arasında dahi yer bulmadığını söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...