BES'te ömür boyu emeklilik dönemi

BES'te ömür boyu emeklilik dönemi

Ekonomi Haberleri

BES birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına imkan tanıyan yıllık gelir sigortası uygulaması 1 Ekim'den itibaren başlayacak

Uygulama ile sigorta şirketleri 56 yaş ve üzeri kişilere Türk lirası cinsinden tek prim karşılığında, ömür boyu irat ödeyen yani tasarruf sahibi açısından aylık olarak nitelendirilebilecek ürünler sunabilecek. Tek ya da taksitli prim ödemeler karşılığında; hemen veya bir süre sonra başlayan ve ömür boyu veya belirli bir süre için aylık alınabilecek. Aylık tutar, ölüm düzeyi tablosu, teknik faiz oranı ve ürünün diğer özelliklerine göre hesaplanacak ve her takvim yılı başında en az TÜFE oranında artırılacak. Sigortalının vefatı halinde ise varislerine vefat tazminatı yada ömür boyu aylık bağlanabilecek. 
Başlangıçta tek prim şeklinde ödenen toplu paradan veya taksitli prim ödemelerinden en fazla yüzde 2 kesinti yapılabilecek. Sigortadan ayrılma halinde matematik karşılıklar üzerinden, sigorta sözleşmesinde geçirilen süreye ve şirketçe belirlenecek diğer unsurlara bağlı olarak değişen erken ayrılma kesintileri uygulanabilecek.
5.7 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI
BES bünyesindeki 5 milyon 725 bin 775 katılımcının toplam 39 milyar 408 milyon lira birikimi bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...