Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bölgesel Uçak Projesi'nde geri sayım

/ Kaynak: AA
Bölgesel Uçak Projesi'nde geri sayım

Ekonomi Haberleri  / AA

Bölgesel Uçak Projesi için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak Ankara'da kurulacak TRJet tesisinin yapım çalışmalarına başlanacak.

Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesi beklenen Bölgesel Uçak Projesi için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak Ankara'da kurulacak TRJet tesisinin yapım çalışmalarına başlanacak.


ABD merkezli uzay ve havacılık sistemleri şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) Üst Yöneticisi Fatih Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bölgesel Uçak Projesi'ne ilişkin yürütülen çalışmalara yönelik bilgi verdi.


Özmen, üretilecek uçağın Türkiye'de ulaşımın çehresini değiştirmesini beklediklerini söyledi. TRJet özünde bir ustalık, uzmanlık ve eğitim transferi olduğunu vurgulayan Özmen, TRJet'in, teknoloji ve inovasyon alanında sağlam bir temel sunduğunu, gelecek nesillerin bu projenin meyvelerini toplayacağı ve yeni çalışmalar inşa edebileceğini belirtti.


Fatih Özmen, Ankara'da kurulacak olan TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak, birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üreteceği TRJ328 adlı uçağın 2019 itibarıyla ilk uçuşunu gerçekleştireceğini ifade etti.
Proje için nihai onay süreci devam ederken, bir sonraki adım olarak, Ankara'da kurulacak olan TRJet tesisinin yapım çalışmalarına geçileceğini bildiren Özmen, "TRJet, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) projenin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar. TRJet, uçağı planlanan ilk uçuş tarihine yetiştirebilmek için, halihazırda Türkiye'deki havacılık sektöründe mevcut olan parçalardan ve kaynaklardan mümkün olan en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyor" diye konuştu.


Özmen, proje sayesinde Türkiye'de uçak mühendisliği ve imalatı alanlarında binlerce yeni ve dolaylı iş imkanının ortaya çıkacağını kaydetti.


SNC Başkanı Eren Özmen de projeye ilişkin, "Türkiye'nin en önemli sermayesi beşeri sermayedir. Türkiye, kaliteli üniversitelere ve çok sayıda zeki ve azimli genç öğrenciye sahip olduğu için şanslı. Bizim arzumuz, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkaracak, etkisi yüksek küresel iş imkanları doğurarak, gerek yeni nesil için gerekse Türkiye için imkanların daha da fazla olduğu bir gelecek şekillendirmek" değerlendirmesinde bulundu.


İlk yerli tasarım uçağa kapı açacak
TRJ328 uçakları, Türkiye'nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628'in üretimi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve üretilecek TRJ628'e parça tedarik etme ihtiyacı sonucu, Türkiye'deki tedarikçilerin sayısında ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TR628'nin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.


Proje, ülkede halihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkanı sunarak pazarda önemli bir boşluğu dolduruyor. TRJet'in kurulmasının, Türkiye'de mevcut sivil havacılık sektöründeki büyümeyi desteklemesi ve ülkeye uçak orijinal ekipman üreticisi olarak küresel havacılık pazarının kapılarını açması amaçlanıyor.
 

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...