Nimetzad: Ambargo döneminde yaptığınız unutulmaz

Nimetzad: Ambargo döneminde yaptığınız unutulmaz

Ekonomi Haberleri

İran Sanayi Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, İran'a uygulanan ambargo döneminde Türkiye'nin yaptığını unutamayacaklarını söyledi

Osman Çobanoğlu ANKARA
İranlı bakandan kaldırılan ambargo sonrası Türkiye'ye mesajı geldi. İran Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle yaptığı görüşmede, “Ambargo döneminde Türkiye'nin bizim için yaptıklarını unutamayız” dedi. Batılı ülkelerle yapılan anlaşma sonrası yatırım kapılarının ABD dâhil olmak üzere herkese açıldığını söyleyen Bakan Nimetzade, “İki senelik çabalar sonucunda kazan-kazan çerçevesinde anlaşmaya varıldı. Bu anlaşma en eski ve karmaşık sorunların diyalogla çözüme ulaşabileceğini gösterdi. Umarız bölgemizdeki itilaflara bu anlaşma bir örnek teşkil eder” ifadelerini kullandı.
“ÖNCELİKLİ 300 YATIRIM BELİRLEDİK”
Bakan Nimetzade konuşmasında yatırımlara yönelik 300 kalemlik öncelikli yatırım listesi oluşturduklarını ve bir hafta içerisinde bu yatırımların içeriklerini yayınlayacaklarını belirtti. Nimetzade, belirlenen 300 konuluk yatırımların toplam mali değerinin de bir hafta içerisinde yayınlanacağı açıkladı. 'Türk firmaların İran'a yaptıkları ticaretten para tahsilinde sıkıntı yaşadığı' iddialarına da cevap veren İranlı Bakan Nimetzade, “Türk firmaları para tahsilinde sıkıntı yaşıyorsa bu ambargodan dolayıdır. Ambargo kalkarsa bu sorun ortadan kalkacak ve yatırımlar daha da hızlanacak. Türk firmalar cesaretle gelip İran'da yatırım yapabilir. Gelsinler, İran'ı yakından görsünler” diye konuştu.
PETROL VE DOĞALGAZ VURGUSU
Nimetzade, ambargo döneminde ABD'li şirketlerin yatırım yapmasını kendilerinin engellemediğini belirterek, “Biz batılı firmalara herhangi bir kısıtlama getirmedik. ABD İran'la iş yapma konusunda kendisi sorunlar çıkarıyor. Umarım önümüzdeki dönemde bu sorunlar da aşılır” dedi. Bakan Nimetzade,  Hükümetlerin anlaşması ve ambargoların kaldırılmasının ardından birçok alanda yatırıma açık olduklarını belirtti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...