Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bankalardan usulsüz 'e-devlet' şifresi talebi

Bankalardan usulsüz 'e-devlet' şifresi talebi
Fotoğraf Başlığı Bankalardan usulsüz 'e-devlet' sifresi talebi

Yeni Tüketici Kanunu'na rağmen müşterilerden farklı isimlerden para kesmeye devam eden bankalar, usulsüz bir şekilde e-devlet şifresi de istemeye başladı.

Kaydet
a- | +A
Kredi talebinin kefilsiz ve hızlı bir şekilde karşılanması gerekçesiyle "e-devlet" şifresini talep eden bankalar, buradan müşterinin özel bilgilerine ulaşabiliyor. Hatta aile bireylerinin kimlik bilgilerine de ulaşarak hesap açıp, kart çıkarıyorlar. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) uzmanları, bu uygulamanın usulsüz olduğunu belirterek, "e-devlet kişiye özeldir. Hiçbir banka bunu isteyemez, bize mutlaka bildirin" uyarısında bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile BDDK'ya gelen şikâyetlerde çağrı merkezi bilgilendirmesi, kredi kartı kampanyaları, komisyon, kredi masrafları, hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidatı gibi konular başı çekiyor.


MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİ
Gümrük Bakanlığı yetkilileri, şikâyetleri dikkate alarak işlem yaptıklarını belirtirken, e-devlet şifresi talebinin de hiçbir yasal dayanağı olmadığına dikkat çekti. Uzmanlar ise, bankalara e-devlet şifresi verenlerin acilen şifrelerini değiştirmeleri uyarısında bulunarak, "Sadece bankalar değil internet cafelerde de giriş yapıldıysa şifre mutlaka değiştirilmeli" dedi.SABAH
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.