Ucuz elektrik peşinde koşarken çarpılmayın

Ucuz elektrik peşinde koşarken çarpılmayın

Ekonomi Haberleri

EPDK Başkanı Yılmaz, yaptıkları düzenleme sonrası elektrik tüketicilerinin artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebildiğini belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptıkları düzenleme sonrası elektrik tüketicilerinin artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebildiğini belirtti. Tüketicilerin daha hesaplı tarifeler sunan tedarikçilerden elektrik alabileceğini açıklayan Yılmaz, “Kendilerine kim daha hesaplı tarife sunuyorsa, ondan hizmet alabilecek. Ama vatandaşlarımız yaptıkları sözleşmelere çok dikkat etmeli” uyarısında bulundu. Yılmaz, “İkili anlaşmalar özel hukuk hükümleri çerçevesinde. Dolayısıyla EPDK düzenlemelerine tabi değil. Bu sebeple tüketiciler, tedarikçi değiştirmeden önce ikili anlaşmalarının fesih ve tazminat hükümlerine çok dikkat etmeli. Anlaşmada tazminat hükümlerinin olması durumunda, tüketicinin bunu ödeme zorunluluğu var. Biz sadece fiili geçişin önündeki engelleri ortadan kaldırdık” diye konuştu. Yılmaz yeni sözleşmelerde 5 yıla kadar anlaşmalar imzalanabildiğini, bu tür sözleşmeleri imzalamanın tüketicinin inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

Elektrik Piyasası Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeyle tüketicilere tedarikçi değiştirme hakkının verilmesi, kabarık faturalardan şikayet edenleri başka şirketlere yönlendiriyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...