Gübrede KDV kalkarsa sofra ucuzlayacak

Gübrede KDV kalkarsa sofra ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri

AK Parti'nin 1 Kasım seçimi öncesinde hazırladığı beyannamede yer alan “gübre ve yemde KDV'nin kaldırılması” vaadi, sektör temsilcilerini umutlandırdı.

Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, “Hem gübrede hem de yemde KDV'nin kaldırılacak olması, üreticinin ciddi oranda girdi maliyetlerini azaltacaktır. Bu da halkımızın sofrasına ucuzluk olarak yansıyacaktır” dedi. Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin de çiftçinin maliyetlerinin gübre, tohum, ilaç, mazot ve elektrikten oluştuğunu anlattı. Yetkin, “Gübre maliyeti, üreticilerin toplam maliyetinin yüzde 30'una denk geliyor. KDV vaadi yerine getirilirse, üreticinin maliyetlerine önemli katkı sağlayacak” diye konuştu. Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş da şunları söyledi: “Yem sanayi ham maddelerinin KDV'sinin de indirilmesi gerekli. Bu vaat gerçekleşirse, yemde yüzde 6-7 civarında fiyat avantajı oluşacaktır.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...