Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sabancı Vakfı 700 bin hayatı değiştirdi

Sabancı Vakfı 700 bin hayatı değiştirdi

Ekonomi Haberleri

Sabancı, “Bugüne kadar 119 projeyi destekledik. Değişen ve dönüşen hayatlara tanıklık etmek, her şeyin mümkün olduğunu bize hatırlatıyor” dedi

Ö.FARUK BİNGÖL-İSTANBUL
Türkiye'de özellikle kadın, genç ve engellilerin topluma eşit katılımını sağlamak için 41 yıldır faaliyet gösteren Sabancı Vakfı, ülke insanının hayatında fark oluşturmaya ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamaya devam ediyor. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı” kapsamında bir yıl boyunca yapılan faaliyetleri “Ekim Zamanı” toplantısında anlattı. Sosyal problemleri kimsenin tek başına çözemeyeceğini dile getiren Sabancı, “Bu sebeple iş birliği yapma kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor. Biz de böyle yaptık. 10 yıldır Sabancı Vakfı olarak sivil toplum kuruluşlarının projelerini destekliyoruz. Temel hareket noktamız; sivil topluma sürdürülebilirlik kazandırmaktı. Çünkü toplumsal gelişme; fırsat eşitliği ve katılımla gerçekleşebilir. Bunun güçlü bir sivil toplumla olabileceğine inanıyoruz. Bugüne kadar erken yaşta evliliklerin son bulmasından kadının insan haklarının benimsenmesine, engellilere yönelik ayırımcılığın ortadan kaldırılmasından gençlerin topluma katılmasına kadar birçok konuda birlikte çalıştık. Yerelde başlattığımız bu çalışmalar, hep güzel sonuçlar verdi, hızla yayıldı ve örnek oldu” dedi. Hibe programları kapsamında bugüne kadar toplam 119 projeye destek verdiklerini açıklayan Sabancı, “Türkiye'nin 72 ilinde dolaylı olarak 700 bine yakın insanın hayatına dokunduğumuzu görüyoruz. Değişen ve dönüşen hayatlara tanıklık etmek, her şeyin mümkün olduğunu bize hatırlatıyor. Bize umut ve güç veriyor” diye konuştu.
DESTEK ALAN STK'LAR HİKÂYELERİNİ ANLATTI
Sabancı Center'da düzenlenen toplantıda, 2014 yılında hibe almaya hak kazanan ve 2015'te çalışmalarını tamamlayan 9 sivil toplum kuruluşu katıldı. Bilgi ve tecrübe desteği de alan sivil toplum kuruluşları, Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirdikleri projelerinin öykülerini paylaştı.
Destek 11 milyon TL'yi aştı
Sabancı Vakfı'nın 10 yıl içinde 119 projeye verdiği hibe tutarı, 11 milyon TL'yi aştı. Geçen sene desteklenen projelerden bazıları şunlar:
¥ Kırsalda Genç Kadınların Güçlendirilmesi: Anne Çocuk Eğitim Vakfının yürüttüğü proje ile Mersin ve Adana'da 1192 kadın, “Dere Tepe Eğitim Programı”na katıldı.
¥ O Köy Bizim Köyümüzdür: Kadın Merkezi Vakfının yürüttüğü proje ile Siirt ve Batman'ın 467 köyünde 3 bin 261 kadınla görüşüldü, onlara ihtiyaç duydukları destek sağlandı.
¥ Çocuk İstismarına Dur De: Muş Kadın Çatısı Derneğince hayata geçirilen proje, erken yaşta ve zorla evliliklerin engellenmesini amaçlıyor. Muş'ta rehber öğretmenler, 27 okulda 11-18 yaş arası 4 bin 200 kız çocuğuna ulaştı.
¥ Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi: Eğitimde Görme Engelliler Derneğinin, engelli gençlerin örgütlenmesi amacıyla hayata geçirdiği projede, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 26 engelli genç seçildi. Bu gençler, nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilendi.
¥ Engelli Hakları İzleme Grubu: Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, engelli haklarıyla ilgili bilgilendirici bir video grafik ve kamu spotu hazırlandı. Bu videolar 400 bine yakın izlendi.
¥ Hoş Geldin Bebek: Ulusal Down Sendromu Derneği tarafından hayata geçirilen proje, down sendromlu çocuk sahibi ailelere destek olmayı hedefliyor. İzmir genelinde 35'i yeni doğan, toplam 617 down sendromlu çocuk ve bireye ulaşıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...