Babacan: Güçlü hükümetle tablo düzelir

Babacan: Güçlü hükümetle tablo düzelir

Ekonomi Haberleri

Türkiye iç meseleleri sebebiyle daha çok etkilendi. Siyasi istikrar sağlanırsa görünüm iyileşir” dedi

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan; 2008-2009 dönemindeki krizin etkilerinin hâlâ devam ettiğini ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada kötü bir tablonun ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bütün bunlara rağmen geçen sene ekonomi yüzde 2.9 büyüdü. Bu yıl da yüzde 3 civarında büyüme bekliyoruz” dedi. TGRT HABER TV'de canlı yayına katılan Babacan, son günlerde yayılan “rakamlara elbise giydirildi” şeklindeki iddialara cevap verdi. Babacan, “IMF'nin bu yılki Türkiye büyüme beklentisine bakın, OECD'nin rakamlarına, Dünya Bankası rakamlarına bakın, hepsi aynı şeyleri söylüyor. Bunlar bağımsız analizler yapıyor, bizim OVP'den alıp da bu rakamları kullanmıyorlar. Kendi tahminlerini ve analizlerini yapıyorlar ve aynı rakamı buluyorlar. Dolayısıyla rakamlarla ilgili böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.
Dolar kurundaki dalgalanmalara ilişkin olarak da Babacan şunları söyledi: “Kur, faiz ve borsa, ekonomilerdeki en önemli göstergelerdir. Gelişmekte olan ülkelerin tümünde bu parametreler bozuldu. Yerel para birimleri değer kaybetti, faizler arttı, borsalar düştü. Türkiye ise gelişmekte olan ülkelerin ortalamasından daha çok etkilendi. Bunda iç meseleler etkili oldu. 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir hükümet kurulursa ve bu kurulacak hükümet, açıklanan OVP ile AK Parti'nin seçim beyannamesindeki ilkeler çerçevesinde hareket ederse, o zaman bu tablo iyileşir.” Babacan; Türkiye'nin en az birkaç yıl daha cari açıkla beraber yaşayacağını, bunun sebeplerinin yapısal olduğunu, çözümünün de yapısal reformlardan geçtiğini vurguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...