Volkswagen araçların satışları bu akşam duracak

Volkswagen araçların satışları bu akşam duracak

Ekonomi Haberleri

Bakan Fikri Işık Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının bu akşam itibari ile Türkiye'de satışlarının durdurulacağını açıkladı.

NTV canlı yayınında konuşan  Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, şunları söyledi:


"Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen'in EA189- EU5 tipinde iki araçları var Türkiye'de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum.


Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...