Çılgın proje iş kapısı olacak

Çılgın proje iş kapısı olacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un Üçüncü Havalimanı, istihdama yapacağı katkı ile de dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bugüne kadar yaptığımız 'çılgın projeler'den en önemlisi" dediği, İstanbul'un Üçüncü Havalimanı, istihdama yapacağı katkı ile de dikkat çekiyor. İstanbul'u dünyanın hava trafiği merkezi haline getirecek havalimanı, bunu yaparken binlerce kişiye de istihdam sağlayacak. 


DEVLETE 26 MİLYAR EURO 
İnşaat döneminde ortalama 80 bin, hizmete girmesiyle birlikte 120 bin kişiyi istihdam edecek olan havalimanının inşaatında bugün itibarıyla 8 bin kişi çalışıyor. Yapımına engel olmak için ihanet çetelerinin seferberlik ilan ettiği havalimanı, devletin kasasına 26 milyar euronun üzerinde katkı sağlayacak. İstanbul Yeni Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında 150'den fazla havayolu şirketine de ev sahipliği yapacak, 350'den fazla destinasyona uçuş gerçekleşecek. 150 milyon yolcu kapasitesi ile havalimanı, dünyanın en büyüğü ünvanını da ülkemize getirecek. Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nca kurulan İGA Havalimanı İşlemesi tarafından inşası üstlenilen havalimanının, ilk etabının 2018 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...