Dört bankaya 110 milyon lira ceza

Dört bankaya 110 milyon lira ceza

Ekonomi Haberleri

Tüketicilerden aldıkları ücret-komisyon ile hizmet gelirlerini artırmayı sürdüren bankalar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın radarına takıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) getirdiği tüm sınırlamalara rağmen, yasaların arkasından dolanıp değişik isimlerle tüketicilerden aldıkları ücret-komisyon ile hizmet gelirlerini artırmayı sürdüren bankalar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın radarına takıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, 30'a yakın bankada tüketici kanunu ve yönetmeliklerine ilişkin denetimler yaptıklarını belirterek, "Bu denetimleri öncelikle rehberlik anlayışı ile yerine getiriyoruz. 4 bankamıza kanuni sınır kapsamında 110 milyon lira ceza tebliğ edildi" dedi. 


ŞİKÂYET YAĞIYOR 
Aşçı, tüketici bilgi sistemindekin şikâyet sayısının 20 Ekim itibarıyla 1 milyon 426 olduğunu belirterek, "Başvuruların yüzde 95'i bankacılıkla ilgili" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...