4 bankaya kart cezası

4 bankaya kart cezası

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, 30'a yakın bankada tüketici kanunu ve yönetmeliklerine ilişkin denetimler yaptıklarını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, 30'a yakın bankada tüketici kanunu ve yönetmeliklerine ilişkin denetimler yaptıklarını belirterek, "4 bankamıza kanuni sınır kapsamında 110 milyon lira ceza tebliğ edildi" dedi. Aşcı, tüketici hakem heyetlerine 2014 yılında 5 milyon 445 bin başvuru yapıldığını, bunların 2 milyon 727 bininin karara bağlandığını söyledi. Söz konusu başvuruların 1 milyon 161 bininin (yüzde 95) banka şikayetlerden oluştuğuna işaret eden Aşcı, bunların 927 bininin (yüzde 68) karara bağlandığını kaydetti. Aşcı, karara bağlanan başvurulardan yüzde 95'nin ise tüketici lehine sonuçlandığını bildirdi. Şu anda 30'a yakın bankada tüketici kanunu ve yönetmeliklerine ilişkin denetimler yaptıklarına dikkati çeken Aşcı, bu denetimleri öncelikle rehberlik anlayışıyla yerine getirdiklerini aktardı.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...