Turkcell çifte büyüdü

Turkcell çifte büyüdü

Ekonomi Haberleri

Yılın üçüncü çeyreğinde geliri yüzde 6.4 artışla 3.3 milyar TL'ye ulaşan Turkcell'in vergi öncesi kârı da aynı dönemde 1.1 milyar TL'ye yükseldi

Turkcell Grubu ve Turkcell Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde gelir ve FAVÖK açısından tüm zamanların en yüksek çeyrek performanslarına imza attı. Konsolide bazda gelir yüzde 6.4 büyüme ile 3 milyar 364 milyon TL'ye ulaşırken, grup FAVÖK'ü yüzde 10.5 artarak 1 milyar 161 milyon TL'ye yükseldi. FAVÖK marjı ise güçlü mobil ve sabit genişbant gelirlerine ek olarak mobil servislerin de katkısıyla yüzde 34.5'e çıktı. Tek seferlik etkiler hariç Grup net kârı yüzde 17.8 yükselerek 707 milyon TL'ye ulaştı. Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre, 2015 yılı ilk 9 ayında şirket 1.48 milyar TL kâr elde ederken, şirketin geçen yılın aynı döneminde kârı 1.6 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Finansal sonuçları değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yılın üçüncü çeyreğinin uluslararası piyasalarda Türkiye ve Turkcell'e olan güveninin bir kez daha kanıtlandığı çok başarılı bir dönem olduğunu belirterek, sektörün dönüm noktalarından biri olan 4.5G ihalesinde Turkcell'in toplam frekansın yüzde 47'sini 1.6 milyar avro karşılığında aldığını hatırlattı. Terzioğlu, “Türkiye, cep telefonunda 1000 Mbps'yi ilk kez Turkcell ile görecek. Bu, 'kablosuz fiber' hızı demek” dedi. Turkcell Türkiye'nin toplam mobil abone sayısı ise 34.2 milyon oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...